10 nápadov, ako urobiť kávu ešte chutnejšou!

Aké by to bolo, mať každé ráno dvojnásobné potešenie z kávy?

271

Ak si chcete vychutnať naozaj dobrú kávu, určite by ste mali (s)poznať nasledujúce triky:

      1. Zmiešajte pol lyžičky trstinového cukru s kávou. Zohrejte trochu na miernom ohni a zalejte vodou. Skaramelizovaný cukor dáva nápoju jedinečnú chuť a arómu.

2. Ak chcete mať svoju šálku kávy bez sedimentu, pridajte čajovú lyžičku do džezvy s čerstvo uvarenou kávou a počkajte pol minúty. Sediment sa usadí na dne a vy nebudete musieť svoju kávu filtrovať.

3. Šálka ľadovej kávy počas horúceho dňa – existuje niečo lepšie? Avšak namiesto kociek ľadu, ktoré môžu pokaziť chuť kávy, odporúčame použiť špeciálne kávové kocky. Navarte si kávu a oslaďte podľa chuti. Po vychladnutí na izbovú teplotu ju prelejte do foriem na ľad a nechajte zamraziť. Do pohára s mliekom pridajte niekoľko kociek kávy a výborná ľadová káva je pripravená.

kava-14. Káva sa stáva neodolateľnou, ak do nej pridáme korenie. Štipka kardamónu, zázvoru, muškátového orieška alebo škorice či vanilky pridaná do džezvy, prípadne takto ochutená káva, ohriata na miernom ohni absorbuje chuť a vôňu korenín.

5. Ak pridáte 2 – 3 malé kryštáliky soli do kávy, zintenzívnite jej arómu a trocha zjemníte jej chuť.

6. Ak chcete získať maximálne bohatú a kyslastú chuť, odstráňte džezvu zo zdroja tepla hneď, ako začne káva vrieť a stúpať. Odstráňte penu, kávu premiešajte a vráťte ju späť na zdroj tepla. Opakujte 3 x.

7. Káva nemusí byť len nápoj, ale aj jedlo! Napríklad vo forme kávovej zmrzliny, ktorá príjemne osvieži.

kava-2

8. Túžite po jemnej a zamatovej chuti? Pri príprave pridajte do kávy pol lyžičky masla.

9. Preferujete bezkofeínovú kávu? Pridajte 2 – 3 semienka kardamónu do džezvy. Toto korenie rozkladá kofeín bez toho, aby sa zmenili prospešné vlastnosti kávy. Plusom je aj krásna korenistá vôňa.

10. S cieľom získať čo najlepšiu chuť a vôňu z mletej kávy, zohrejte ju na pol minúty v džezve bez pridania vody.

ZDROJbrightside